Austrija će podržati banku kćerku

Bez autora
May 23 2010

Austrijska država, koja je novi vlasnik tamošnje Hipo Alpe Adria banke International AG, podržaće i banku kćerku u Podgorici, saopšteno je iz crnogorske Centralne banke nakon sastanka njenog generalnog direktora Milojice Dakića, zamjenika za poslove kontrole bankarskog sistema Velibora Miloševića i direktora sektora za kontrolu banaka Zdenke Rakočević sa predstavnicima Hipo Alpe Adria banke iz Klangenfurta - predsjednikom uprave Gottwaldom Kranebitterom, članom uprave Johannesom Prokschom i izvršnim direktorima banke iz Podgorice Christianom Toeltlom i Tarikom Telaćevićem. Strateški interes novog akcionara je podrška svih banaka u regionu, uključujući i Podgoričku. To je u interesu klijenata i ekonomije kao cjeline, a banka će nastaviti da radi u zakonskim okvirima. Budući razvoj HAAB Podgorica kretaće se u okvirima prihvatljivim za obje strane, u interesu održavanja finansijske stabilnosti zemlje i regiona. Preuzimanje HAAB od strane države Austrije doprinijelo je stabilnosti bankarskog sektora.

Austrija će podržati banku kćerkuAustrijska država, koja je novi vlasnik tamošnje Hipo Alpe Adria banke International AG, podržaće i banku kćerku u Podgorici, saopšteno je iz crnogorske Centralne banke nakon sastanka njenog generalnog direktora Milojice Dakića, zamjenika za poslove kontrole bankarskog sistema Velibora Miloševića i direktora sektora za kontrolu banaka Zdenke Rakočević sa predstavnicima Hipo Alpe Adria banke iz Klangenfurta- predsjednikom uprave Gottwaldom Kranebitterom, članom uprave Johannesom Prokschom i izvršnim direktorima banke iz Podgorice Christianom Toeltlom i Tarikom Telaćevićem.

Strateški interes novog akcionara je podrška svih banaka u regionu, uključujući i Podgoričku. To je u interesu klijenata i ekonomije kao cjeline, a banka će nastaviti da radi u zakonskim okvirima. Budući razvoj HAAB Podgorica kretaće se u okvirima prihvatljivim za obje strane, u interesu održavanja finansijske stabilnosti zemlje i regiona, saopšteno je, uz ocjenu da je preuzimanje HAAB od strane države Austrije doprinijelo stabilnosti bankarskog sektora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik